torsdag 25 september 2014

Orientering

Jag har haft friluftsdag idag eller orienteringsdag kan man också kalla det eftersom det är precis vad vi har gjort idag!
Egentligen har allt gått väldigt dåligt idag. Ja, allt utan att komma till parkeringen vid Kungsbacka skogen gick dåligt. Den svåra delen kom när vi skulle hitta till vattentornet där starten var. I princip visste ingen i min klass vart vattentornet låg så våran lärare hade lovat att gå med oss dit. Det är väldigt bra om läraren då vet vart han ska gå, men det visste han inte. Vi gick hur långt som helst innan vi ringde en annan lärare och tydligen hade vi gått fel. När vi sedan gick åt det andra hållet visade det sig att vi nu var fel och att vi hade gått rätt från början. Lite miss i kommunikationen. Alltså innan orientering ens hade börjat hade vi gått i säkert 40 minuter för att överhuvudtaget komma till start.
När vi sedan gick hem tog vi en mycket närmare väg tillbaka, så onödigt att inte ta den från början! 
I alla fall, jag, Becca och Erica tar den korta banan. De två första kontrollerna var inga problem, när vi letar efter kontroll tre så hittar vi den på ett helt annat ställe än den är markerad på kartan. Jätte konstigt!
Kontroll fyra hittar vi utan problem och vi går vidare till femman. Det finns en lång och en kort bana som ni kanske redan har förstått, i alla fall så hittar vi bara den långa banans kontroll! Vi ger upp och går vidare till sexan och samma sak här. Bara den långa banans! Ger upp på den också.
Vi går efter tian för att den är närmast och hittar istället sjuan! Vi förstår ingenting.
När vi sedan bara hittar kontroll nio till den långa banan bestämmer vi oss för att nu ger vi upp helt. Vi går tillbaka till start och på vägen hittar vi även kontroll åtta på ett helt annat ställe än vad kartan säger att den ska vara. Nu börjar det bli väldigt konstigt. 
Det visar sig att vi inte alls har den korta banans karta utan den långa! Inte konstigt att vi inte kunde hitta några kontrollen! Vi hade ju FEL karta!